Month: September 2016

Serbët genjejnë ; rrena është virtyt i tyre

Shikoni , qëllimin e kam jo për ndjellje të urrejtjes ndërfqinjësore ; sepse si dy shtete që jemi të pavarura me integritet dhe suverenitet territorial dyhet të dimë se jemi fqinjë dhe se jeta vazhdon.E shkruara ime  për virtytin e tyre është që të jemi të përgatitur se si dy shtete të ngritura njëra  me  me 1882 e tjetra me 2008 , që në bisedime , marrëveshje apo kontrata  ndërshtetërore ta dimë vetinë e tyre të rrenës dhe mashtrimit. Nuk po e them vet , edhe pse kemi qenë vazhdimisht të genjyer dhe të tradhëtuar dhe kemi pas rastin...

Read More

Holokausti serb ndaj hebrenjve dhe çështja shqiptare

Serbia e kishte kampin e vdekjes së hebrenjve; por falë intuitës  hebraike ai kamp përmendet edhe  sot, ai kamp është i shënuar në të gjitha datotekat e krimit . Serbët i kishin edhe kampet e shfarosjes së shqiptarëve , dekada me radhë por falë intuitës  shqiptare të harresës ato  janë zhdukur. Një kontrast i madh në mes nesh dhe çifutëve? E  dini që serbet ishin vrasësit më të mëdhenj  gjatë L D Botërore, ata vranë  shqiptar , boshnjak , hebrenj,  RAE .. dhe vranë e vranë dhe në fund edhe fitimtar . Pa kaluar shumë kohë  nga krimi ,...

Read More

Luanjt e Kosovës për ndarjen e botërave!

Kosova Veriore , sipas serbëve . Pse i gjithë ky pështjellim i panevojshëm, c’është ky “ndërgjegjësim” aq i bujshëm e dramatik, kjo “lluge e madhe” për një objekt religjioz të shkatërruar nga pushtuesi, perderisa për 17 vite rresht të thuash nuk bëhet as përafërsisht aq sa duhet për kthimin e banorëve shqiptarë në vendet e veta, andej Urës së Ibrit? Diçka po përgatitet .  Pse opozita nuk flet asgjë për Veriun ? Pse pozita nuk flet e dimë . E shihni që hartat e ndarjes po qarkullojnë ? A mos është  vendosur ndarja ? Kush e solli Agim  Bahtirin në...

Read More

Holokausti grek mbi hebrenjt

Krujë, 1944: Familja hebreje nga ish Jugosllavia të cilët ishin strehuar dhe shpëtuar nga shqiptarët. | (Burimi :Kanuni i Leke Dugagjinit|| Këto ditë nga qarqet politike greke doli një  “arsyetim” pa kryp , se çamet u dëbuan nga Greqia sepse ishin bashkëpunëtorë të gjermanëve ,  dhe si kundër argument të kësaj e kam shkrimin e Arben Llallës ku shkruhet :” Greqia fashiste e Joani Metaksas 1936-1941 Gjenerali Jonani Metaksas sapo erdhi në pushtet filloj të instalonte simbolet fashiste gjermane, ai vendosi nderimin me dorën të zgjatur përpara siç nderohej Hitleri. Gjatë periudhës së qeverisjes së Metaksas filloj edhe asimilimi...

Read More

Baca Fahri!

E di që në të vërtetë, me aq sa di unë, Fahri Xharra, nuk është një malësor, por se ç’më vjen që ta quaj kështu, dhe nuk i ndahem dot këtij emërtimi, sipas meje tejet fisnik, dhe që atij, ndër të tjera, i rri shkëlqyeshëm, porsi një veshje e denjë për punën, veprën e tij madhështore, për impenjimin e vazhdueshëm krijues dhe hulumtues, në të mirë të së tashmes, së kaluarës, dhe të ardhmes së qenësisë dhe mirëqenies, kujtesës dhe vetë ekzistencës së popullit shqiptar. Fahriu është në fakt një njeri i palodhur, që limfën jetësore të përditshmërisë së...

Read More

Elementi i vetëm trashegues : Shqiptarët Ortodoks të Maqedonisë !

(“Një ministër në Qeverinë e Shkupit, bashkë me kryetarin e komunës së Gostivarit, Nevzat Bejtën, sot në fshatin Banjicë e Epërme, me një ceremoni solemne kanë bërë hapjen e stadiumit me emrin e presidentit të Turqisë “Recep Tayyip Erdoğan”, raporton Anadolu Agency. “ dhe “Në ceremoninë solemne ku u bë edhe lutja e hapjes morën pjesë edhe kryetari i Lidhjes së Shoqatave Joveritare Turke në Maqedoni (MATÜSITEB), Tahsin Ibrahim, kryetari i Shoqatës “Banjicë e Epërme – Trabzonspor”, Gafur Qazimi, zv/drejtor i Qendrës Kulturore Turke “Yunus Emre – Shkup”, Fuat Korkmaz, përfaqësues të organizatave turke në vend, si dhe banorë...

Read More