Si shpjegohet lashtësia historike në tokat e Serbisë së sotme ? Pse serbët mundohen me çdo kusht të rreshtohen në popujt më të vjetër të Europës? A i lejon historiografia botërore falsifikimet serbe ?

Sa jemi, ne shqiptarët mbrojtës të trashëgimisë kudoqoft ajo? A na mallkon historia e lashtë ,pjesëtarë të së cilës jemi ne ?
Këto që do t`i lexoni janë thjeshtë një përgatitje e imja se si serbët e shkruajnë historinë e tyre; janë përkthime të sigurta pa asnjë ndryshim:
Si e shohin Serbët historinë në 40 000 vjetet e fundit? (ISTORIJA SRBIJE U POSLEDNJIH 40.000 GODINA ):
-40.000 vjet paraKr. Paleoliti- gjurmët e para njerëzore në token e Serbisë
-6500-5500 paraKr. Mezoliti- Kultura e Lepencit dhe e Gjerdapit
-4500-3200 parKr. Neoliti i ri 0 Kultura e Vinçës afër Beogradit
-2000 – 1000 vjet paraKr -Koha e bronzit , kultura e Vatinacit ,Dubovac
-1000 paraKr-100 pasKr epoka e Hekurit- fiset Tribalet , Dardanet
– 269 pasKr. perandori Claudios i mundë Gotën në Naissus.
– shek i 3-4-të në tokat e Serbisë lindin disa perandorë romak
– shek -4 Sirmiumi ( Sremska Mitrovica ) kryeqendër romake
– Viti 395 Pas ndarjes se Perandorisë Romake , meritori i Serbisë i takon Lindjes
– Viti 527-565 Justiniani e ngriti Justiniana Primen
-Shek . 6 Sllavët e pushtojnë Nen Danubin dhe vendosen në Ballkan .
Kultura e kohes se bronzit ,ne tokat e Serbisë u pararaqit ne toka e Serbisë (?) rreth 1900 vjet paraKr. në Banat , Srem, Belotić-Bela Crkva , Bubanj-Hum III-Slatina.
Ndërmjet viteve 1200 prKr, në Kosovë , Pomoravlje, Baçka dhe Banat filluan bashkësitë njerëzore të cilët banonin , ushqeheshin ; kultivonin grurin , rritnin bagëtitë.
Kjo pjesëz edhe pse nga datat nuk është e saktë shkruan : “ Në fundin e mileniumit të dytë filluan të paraqiten bashkësitë etnike- Dardanët, Triballet ,Iliret dhe Thrakasit “ Ku ishin sllavët (fxh )? Qëllimi është të shpjegohet se serbët ishin pasardhës të këtyre fiseve pellazge.
Në princip spjegohet mirë por me qëllime përvetësimi . Në pyetjet që i bëra në fillim , shkenca shqiptare vendosmërisht duhet ta thotë fjalën e saj !

shkrimi i pelazgeve
shkrimi i pelazgeve-2

Por sidoqoftë , të shohim këtë renditje:

– Shkrimi pellazg i “Vinçës 5500 vjet prk
– Shkrimi Sumer3100.prk
– Piktografia Egjyptase 3000 prk
– Shkrimi me kuja Akadik 2500 prK
– Shkrimi indas 2200 prK
– Shkrimi linear i Kretes 1800 prK
– Shkrimi Semit 1800 prK
– Shkrimi Fenikas 1100 prK
– Shkrimi Etrusk 900
Por serbet nuk janë djepi i civilizimit evropian ; kanë ardhur shumë vonë (Evo zašto im smetamo: Srbija je kolevka evropske civilizacije ).
Më shumë në revistat , broshurat librat e historisë së Serbisë.