Shikoni , qëllimin e kam jo për ndjellje të urrejtjes ndërfqinjësore ; sepse si dy shtete që jemi të pavarura me integritet dhe suverenitet territorial dyhet të dimë se jemi fqinjë dhe se jeta vazhdon.E shkruara ime  për virtytin e tyre është që të jemi të përgatitur se si dy shtete të ngritura njëra  me  me 1882 e tjetra me 2008 , që në bisedime , marrëveshje apo kontrata  ndërshtetërore ta dimë vetinë e tyre të rrenës dhe mashtrimit.
Nuk po e them vet , edhe pse kemi qenë vazhdimisht të genjyer dhe të tradhëtuar dhe kemi pas rastin që në  “en personne” të bindemi por  me ato çka shkruhet për ta atëherë e kemi lehtë .
(Vrlo poznata srpska izjava, koju oni žive svojim cijelim bićem. Dva stoljeća, tj. od kako su naučili pisati, lažiraju povijest i kradu kulturne značajke svojih susjeda. Svim svojim lažima, nevažno jesu li izjave, novinski članci, ili čak cijele knjige, dali su znanstveni oblik. Radili su to posvuda i bez prestanka. I u toj mjeri da srpsko značenje nauke i znanosti kod drugih naroda se smatra krađom i lažima.
( http://kamenjar.com/srpske-lazi-i-krade/)

Edhe pse jo gati dy shekuj që kanë mësuar të shkruajnë dhe lexojnë por  e rrejnë historinë duke e vjedhur çdo dromcë historie nga fqinjët. Rrenat e tyre janë të formave të ndryshme , deklarata, artikuj gazetash bile edhte libra të tërë , të gjitha  e kanë nivelin “shkencor” . E rëndesishme të flitet .
Për ne shkrujanë që jemi popull i pahistori , i pa të kaluar historike ,që nuk kemi përmendore nga e kaluara e jonë , nuk kemi traditë ,s`kemi epikë as poeezi ,  nuk kemi as romane  e as shkolla , se na nuk jemi as ilir e as pellazg . Për ne thonë që na sollën arabët në shek.10 si mercenarë për të luftuar kundër Bizantit , na sollën turqit në fund të shek.14-të etj, etj. Pra një shtet vazal si Serbia e që id he krah turku, hiq më shumë i vjetër se nga 1882 mundohet të vjedhë çdo gjë nga ne.

Populli serb ka dashur me çdo kusht të del në det  , por për të arritur këte i duhej të rrente së pari historinë e pastaj të fillonte luftën në “mbrojtje” të asaj që e ksihte shkruar vetë apo të porositurit nga Europa.

Rrenci më i madhi i cili pa kurrfarë baze dhe të vërtete historike  shkruante ashtu si ia kishte andja ishte Vuk Stefanović Karadžić  , babai i falsifikimeve  dhe përvetësimeve historike  nga të tjerët Ai i “ bëri “ serbët autokton në Serbinë e sotme, në Kosovë e Dukagjin , në Bosne dhe Hercegovinë , në Mal të ZI , në Banat dhe Srem , në Sllavoni dhe Kroaci, në Dalmaci dhe të gjithë bregdetin e Adriatikut që nga Trieshta e deri në Durrës.
Dikush nga serbët shkroi :  Pse jemi të tillë? Ç`po ndodhë me ne? Si bëmë populli më i vjetër i Europes? Pse vazhdohet me rrenat nacionaliste serbe , pse ato nuk mbarojnë një herë e përgjithmonë?
Sonja Biserko, presidente e Komitetit të Helsinkit të Serbisë, ka deklaruar për revistën kroate, “Vijenac”, se e gjithë historia e Serbisë është “një gënjeshtër e madhe”. “Serbia nuk ka qasje të vërtetë për një pjesë të historisë së saj që lidhet me Perandorinë Osmane. Nga injoranca e fakteve ka krijuar mitin për Kosovën, për heroizmin serb dhe mbretërinë qiellore. E gjithë historia e Serbisë është një gënjeshtër e madhe”, ka deklaruar pa pardon Sonja Biserko gjatë një interviste të gjerë.

Njëra nga tezat serbomëdha të Qosiç-it është se serbët duhet të gënjejnë në mënyrë sa më mjeshtërore që të mund t’i relaizojnë qëllimet e tyre. Kjo edhe pas vdekjes së tij është mendësi dhe praktikë dominuese. Nëse e merrni parasysh se çka ndodh sot në lidhje me  Srebrenic-ën, mund  të shihet se sa energji është derdhur në rrëfimet mbi komplotin kundër serbëve. Përmendet bile edhe qëndrimi britanik rusofob i vitit 1912, i cili iu paksa konvenuar shqiptarëve për ta njohur shtetin e tyre më 1913.

Pra , serbët rrejnë, kujdes nga rrenat e tyre . Mjerë ata që janë në shërbim të serbëve !

Fahri Xharra, 30.09.16 Gjakovë

Referencat:

http://www.dragas.biz/srpske-nacionalne-lai/

Bizantinsko sveto trojstvo u sprezi laži, krađe i ubojstva vlada Srbijom


http://vijesti.ba/clanak/321272/guslajte-junaci-laz-je-opijum-za-narod
http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultura/mitovi-u-koje-verujemo-7-velikih-zabluda-srpske-istorije-clanak-1481005