Shpërndarja e serbëve nga India , disa mijëra vjetë më herët

Miq të nderuar , desha të iu rikujtoj se sa mirënjohës qe jemi për atë që kemi përjetuar në 600 vjetët e kaluara dhe se pasojat e atij 600 vjeçari vështirë se do të shlyhen . I era dy krahasime ,se si spjegohet historia e jonë e ngulfatur nga ne shqiptarët dhe se si e spjegojnë serbët historinë e tyre.
Një territor si Kosova , duhet ta këtë të shkruar të kaluarën e saj , Sipas disave , me qenë se ne paskam ardhur këndej pari pas shek 14 -të , atëherë dikush duhet “ t`i del zot “ të kaluare të kësaj Kosove të mjerë / Një gjë që e kisha dëshiruar është që vitit 1974 t `ia thuri një kurorë të artë e ta ruaj në duar të orakujve të Dodonës.

Ja se sa ndryshojmë nga serbët , kemi shumë ndryshim , kemi qasje të ndryshme për të kaluarën e vetvetes : ne për shekullin 14 e këndej e ata prej se lindi hëna e deri në shekullin “fatlum “ për një popull fatkeq.

“Hasan Kaleshi thotë se teza që Ilirët kanë qenë të parët e shqiptarëve duhet parë me rezerva dhe këtë e argumenton me atë që shqiptarët nuk kanë pasur një traditë shteti dhe një trashëgimi kulturore të mirëfilltë; në lidhje me historinë e Ilirisë nuk ka legjenda dhe epope e epika popullore; nuk është gjetur një mbishkrim i vetëm i shkruar në gjuhën ilire dhe nuk kemi një organizim të kishës ilire (KALESHİ,Hasan, “Türkler’in Balkanlar’a Girişi ve İslâmlaştırılma Arnavud halkının etnik ve milli varlığının korunmasının sebepleri”, Tarih Enstitüsü Dergisi, sayı:X-XI, sene:1979-1980, Edebiyat Fakültesi Matbaası, İstanbul, 1981,177-194.

Duhet theksuar se shkrimi në fjalë * JA SESI TURQIA E SHQIPTARIZOI KOSOVËN * është përkthyer nga gjuha turke dhe një shkrim me të njëjtat teza ekziston edhe në gjuhën gjermane, i cili është cituar shumë herë nga O. J. Schmit, N. Clayer, N. Malcolm, P. Bartl e shumë studiues të tjerë. https://orientalizmi.wordpress.com/tag/hasan-kaleshi/ .

Vazhdimësia e kaleshëve shihet edhe nga ; “Ish-prorektori i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”, Nuri Bexheti, në një intervistë të vitit 2014 në Klan Kosova kishte deklaruar se shqiptarët i kanë zgjeruar territoret në saje të Perandorisë Osmane.
Doktori i Historisë, Bexheti, ndër të tjerash ka thënë se Kosova ia ka parë hairin më tepër osmanlinjve se disa shteteve tjera dhe se nuk ka asgjë të keqe nëse e pranojmë këtë fakt që, sipas tij, është i pamohueshëm, “Shtohet pyetja a u zgjeruan territoret shqiptare me ardhjen e osmanlinjve ne Shqipëri? Ka teza të ndryshme të ngritura nga historianë vendorë dhe botërorë, të tillë si Hasan Kaleshi, i cili thotë se ‘shqiptarët ia kanë parë hairin turqve, se u zgjeruan me territore’. Kjo nuk ka asgjë të keqe të thuhet, pasi çdo shtet zgjerohet dhe tkurret

Hasan Kaleshi: Shqiptarët do zhdukeshin po mos vinin osmanlinjtë Në punimin e tij shkencor me temë “Ardhja e turqve në Ballkan dhe përhapja e Islamit, shkaqe themelore të vazhdimësisë etnike të shqiptarëve”, profesor Hasan Kaleshi ka thënë se pushtimi i Ballkanit nga osmanlinjtë ka ndalur zgjerimin e popujve sllav dhe atij grek. Në anën tjetra ka mbrojtur popullin shqiptar nga zhdukja dhe humbja e traditave të veta.” Me sa dhimbsuri që flet për të kaluarën shqiptare!

Prej se e shoh që neve na udhëheqin të “dijshmit”, “trimat “ , ata që e duan atdheun më shumë se veten , kam filluar t`iu “besoj “ serbëve në atë shkruajnë :

“ Vargu i serbëve që erdhi në Dalkan para 30 4 mijë vjetësh , për të cilët kishin shkruar edhe historianët grek dhe romak, pra vat ata janë serbët e sotëm . Ai varg bile shkoi edhe më largë deri në Spanjë dhe brigjet e Afrikës Veriore .( О тим сеобама записе су оставили Чех Пулкова и Еније Силвије, који наводи сеобе Срба у време постојања куле Вавилонске. Француз Моспер писао је о три провале пастира из Мале Азије у Египат и тврди да се ради о Србима. )

“Në hieroglifët e gjetura në piramidat egjyptase ishte e shkruar që 16oo vjet para Krishtit, në Libi dhe Mauritani kishin shkuar njerëzit lëkurë bardhë dhe me sy të kaltër. Др. Олга Луковић-Пјановић shkruan se si Vendet (serbët ) iu kishin ndihmuar trojanëve në luftën e tyre kundër grekëve , dhe pas kësaj e paskan populluarMalin e Zi , Kosovën Shqipërinë, Bosnjën dhe shkuan deri në Venedik. Pra, kjo kishte ndodhur para 3000 vjetësh. “

Zgjohu Hasan historiani lexoje se ç` po shkruhet nga ana e serbëve,”Leka i madh është quajtur Karanoviq e ky mbiemër i ishte ardhë nga “Urdhri i lartë ushtarak” që serbët iu jepnin atyre që e meritonin. Vetëm serbet në atë kohë e kishin aftësinë e mbajtjes së formacioneve të forta ushtarake. Ishte shteti serb që e mbante gjysmën e Europës , një pjesë të Azisë dhe Afrikës, pra ishte Serbia ilire, Dake dhe Thrake”

Pas rënjës së Perandorisë së Romës , në vitin 461 u ripërtëri shteti serb, dhe Merkeli , mbreti serb u kurorizua . Ai iu doli ballë Hunëve të Atiles . Shtetin serb i cili jeton edhe sot e kishte formuar në vitin 490 perandori Svevladovi”.

Për këtë temë nuk mund të shkruaj më shumë, nuk ma duron shpirti, juve miq të nderuar nëse iu intereson po iu shënoj referencat që të bindeni se shkrimi i historisë shqiptare i shkruar pas vitit 1999 është në duar të dreqit të mallkuar.

Referenca:
http://srbski.weebly.com/1053107211121089109010721088108011121077-108910881073108910821086-1087108610881077108210831086.html

http://archive.zhurnal.mk/content/?id=1542111415554

http://koha.net/?id=4&l=65997 Turqia e nderpreu aimilimin e shqiptarëve

http://gazetadielli.com/ana-tjeter-e-hasan-kaleshit/nga Fahri Xharra